ενα παράδειγμα mindmaping
οπως σας ειχα πη σε προηγούμενο ποστ, προσπαθώ να εκφράσω την θεολογία , οσο βεβαια οι ταπεινες μου δινάμεις επιτρέπουν, με λογικά διαγράμματα. επισης, ρωταω διάφορους κινέζους για το αν τους αρέσει , και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως μου λένε τα καλύτερα λόγια για την μέθοδο, και οτι αυτό θελουν.
εφτιαξα λοιπόν ενα, εχω κιάλλα, περι θεού , γενικά.
συγνώμη που το εχω στα αγγλικά αλλα… θα χρειαζόμουνα διμπλη μετάφραση, δηλ ελληνικα αγγλικά-κινεζικα. νομίζω ομως ουι οι περισσοτεροι ξερουν αγγλικά και δεν θα δυσκολευτούν.
ειναι γενικές ιδέες μονο, φυσικα, δεν ειναι τελική μορφή , ισως και δεν υπάρχει, αλλα μια αποπειρα, που ισως αξίζει τον κόπο.
εγινε με το mindmeister που ειναι καλυτερο απο το xmind διοτι οπως βλεπετε ειναι δυναμικό σε , δηλ αν πατησετε τα nodes, ανοιγουν και κλεινουν ενω το xmind ειναι καλο μονο για desktop , στο ιντερνετ βγαζει μονο φωτο.
αν εχετε καποιες υποδείξεις η διορθώσεις , θα ειμαι ευγνωμων.
Filed Under: καθημερινά

π. ιωνα ειναι πολυ ωραιο . τι σημαινει zhuanzi?????
ενας απο τους μεγαλυτερους κινεζους φιλοσόφους.
κλασσικη η ρήση του
εγώ ονειρεύομαι την πεταλούδα ή η πεταλούδα ονειρεύεται εμένα;
δηλαδη το μεγαλο ερωτημα της συνειδητοτητος, της γνωσιολογιας κτλ
περισσότερα εδω
http://en.wikipedia.org/wiki/Zhuangzi